Vraag Antwoord
Wat is benodigd om het spel te kunnen spelen? Je hebt niet veel nodig; het meeste krijg je thuis gestuurd. Er is 1 apparaat nodig waarmee je online kunt zijn. Dit kan een telefoon, tablet of laptop/computer zijn. Wij raden het laatste aan. En natuurlijk heb je een pen of potlood in de buurt liggen.
Is het spel moeilijk om te spelen? Zoals elke escaperoom is het de uitdaging om de codes te kraken en te ontsnappen. Als dat te gemakkelijk is, heb je geen uitdaging.
Zijn er verschillende niveaus? We hanteren standaard 1 moeilijkheidsgraad. Je kunt echter wel je voorkeur aangeven als je beginner of gevorderde bent. We zullen in dat geval de moeilijkheidsgraad van je escaperoom aanpassen.
Met hoeveel personen speel je dit spel? Je kunt zelf bepalen met hoeveel personen je wilt spelen. Hoe meer personen, hoe sneller je kunt ontsnappen maar je kunt elkaar ook in de weg lopen. Je kunt het zelfs alleen spelen maar dan heb je een dubbele uitdaging om binnen 1 uur te ontsnappen.
Is er een eindtijd? Om te ontsnappen moet je binnen 1 uur alle codes gekraakt hebben zoals bij de meeste escaperooms. Toch gaan we je niet afkappen als je net lekker in het spel zit. Je mag het spel afmaken en er zolang over doen als je wilt/nodig hebt maar dan doe je niet meer mee in de ranking. De ranking is uitsluitend voor teams die binnen het uur ontsnapt zijn.
Welke naam moet ik aanhouden? Het is niet verplicht om een naam op te geven. Als je wilt meedoen in de ranking (natuurlijk wil je die eer!) dan is het leuk om een naam voor je team te bedenken. Dat kan elke willekeurige naam zijn die jullie bedacht hebben.
Krijg ik hulp? Het is de kunst om zelf alle codes te kraken, maar natuurlijk voor het spelplezier kun je ook hints opvragen. De hints zorgen wel voor een straftijd die wil je natuurlijk voorkomen! Mocht je echt niet verder kunnen, ook niet na de hints, dan geven we je uiteraard de code door zodat je weer verder kunt in het spel. Dat doen we natuurlijk niet te snel... alleen in uiterst vastgelopen gevallen. In de meeste gevallen is het opvragen van 1 hint per opdracht wel voldoende en kun je weer verder.
Waarom moet ik een datum en tijd opgeven als ik het thuis speel? We willen alles graag voorbereiden en je kunnen helpen als dat nodig is. Daarnaast is dit bepalend voor de totale tijd.
Is er 1 escaperoom of zijn er meerdere? Er zijn verschillende escaperooms te spelen. We hebben standaard het thema: triatlon, voetbal en autosport. Overige thema's zijn in overleg mogelijk, evenals een gewijzigd niveau
Ik zou graag maatwerk willen, kan dat? Jazeker! Dat is onze kracht, het leveren van maatwerk. We kunnen het thema aanpassen en ook rekeninghouden met de moeilijkheidsgraad.
Voor wie is dit spel bedoeld? Het is voor een ieder die zin heeft in een escaperoom en vanwege alle maatregelen rondom Covid / Corona het spel thuis wil spelen. Daarom is dit spel vooral bedoeld voor gezinnen en familieleden maar kan ook prima met clubgenoten of vrienden gespeeld worden. We wijzen je wel op de richtlijnen van de Overheid, maar afstand houden is geen probleem bij dit spel.
Wat is de prijs voor het spel? Op dit moment geldt een speciaal tarief van € 19,50 per pakket. Als je het spel dus met je gezin speelt, bestaande uit 4 personen, dan betaal je nog geen € 5 per persoon en heb je minimaal een uur plezier! Het tarief is speciaal vanwege de Covid / Corona periode omdat we jullie tegemoet willen komen. Het advies is zoveel mogeijk thuis blijven en thuis moet je natuurlijk iets beleven. DE Skeeproem [s-keep-roem]
Ik heb een escaperoom via jullie gespeeld, kan ik nog een keer boeken? Uiteraard kun je nog een escaperoom spelen. Je kunt dan kiezen uit een ander thema of een ander niveau. Het is daarbij nog leuker als je ook een andere ruimte kiest waar je dit gaat spelen.
Is het mogelijk om een cadeaubon te geven? We kunnen inderdaad een cadeaubon versturen aan jou of de ontvanger. Dit kan zijn omdat je zo enthousiast bent geworden en iemand in deze 'quarantaine tijd' wilt verrassen of omdat je zelf geen ervaring hebt maar wel iemand weet die het leuk vindt.
Waar staat Skeeproem voor? "Skeeproem: DE escaperoom om thuis te beleven" is onze slogan en die zegt het al. Je speelt niet zomaar een spel maar je wilt iets beleven. Daarnaast vinden we het vooral belangrijk dat je met iets bezig bent dat bij je past, zoals triathlon, voetbal of autosport. Tenslotte vinden we dat iedereen plezier moet hebben; als het spel na 1 uur wordt afgekapt omdat je de opdrachten niet binnen die tijd hebt kunnen klaren, is dat natuurlijk jammer als je er wel plezier in hebt. Daarom is het mogelijk om na dat uur door te spelen maar doe je niet meer mee voor de officiele uitslag; de ranking die op onze website vermeld staat. Het belangrijkste is dat we met zijn allen gezond willen blijven, we meer tijd thuis doorbrengen en willen bijdragen in dat stukje plezier 'beleven'.